viernes, 2 de marzo de 2012

TULUM-AKUMAL

Entrem ja a la Riviera Maya, una regió la qual havíem sentit anomenar molts cops però ni tan sols sabíem ubicar amb exactitud. Ara la tenim als nostres peus per gaudir-la amb la màxima intensitat. Tulum és el primer dels llocs on decidim aturar-nos i, des d’aquí visitar els llocs més emblemàtics del seu voltant.
Després de 4 dies realment intensos, no volem marxar d’aquest encant de lloc, no pel poble (ja que no en té res de bonic), però hem estat cada dia fent coses realment espectaculars. Hem visitat les famoses ruïnes de Tulum, antigament anomenades Zama (“amanecer”) per ser un del primers llocs on surt el sol a Mèxic. Són realment impressionants les vistes que pots observar des d’allà, on la combinació de colors que formen el blau turquesa del mar, el verd intens de la vegetació i el gris que aporten les pedres de les ruïnes brillen amb un esplendor que fa que sigui un lloc màgic. Després de quedar-nos amb la boca oberta durant uns instants i acabar de visitar les diferents construccions, vam fer una passejada per les platges que hi ha al seu costat.
Akumal (“lugar de tortugas” en maya) és un altre dels llocs que vam visitar, una platja blava amb el mar totalment calmat per la presència de l’escull de coral que té al davant. Aquesta platja és l’hàbitat de moltes tortugues i altres espècies submarines. Vam al·lucinar de la quantitat de tortugues que s’hi troben. Són grans i molt boniques. Vam aprofitar l’ocasió per observar-les i compartir varies hores nedant amb elles i ens va agradar tan poder passar l’estona amb aquests grossos i lents animalons que encara hi vam tornar un dia més per acomiadar-les!
Són molt famosos en aquestes zones de Mèxic els “cenotes”, cavernes inundades d’aigua subterrània provinent dels rius amb diferents mides i colors. Existeixen varis tipus de cenotes: a cel obert, semioberts i subterranis o en gruta. Així que la última de les visites va ser als “cenotes cristal y escondido”, ambdós d’una mida mitjana i a cel obert, amb unes aigües ben transparents i més fredes que les de la platja. A més, l’escondido té un parell de roques des d’on et pots tirar i presenciar les vistes.
Ha estat una gran visita, Tulum és un lloc increïble en el qual hi podries passar mesos gaudint de llocs totalment diferents i encantadors!

Amb la Paola
El Castillo i la platja de les ruines de Tulum








Lluita d'Iguanes





Cenote Cristal






Cenote Escondido
Platja d'Akumal










                                         




Per si us havieu preguntat mai si els peixos dormien! Aquí teniu la resposta


No hay comentarios:

Publicar un comentario