miércoles, 23 de noviembre de 2011

BOCAS DEL TORO

Hem arribat ja a la última destinació de Panamà, l’arxipèlag de Bocas del toro, un conjunt d’illes de les quals nosaltres n’hem visitat una, l’illa de Colón. Hi hem passat un parell de dies i la veritat és que ens ha decebut bastant. Tothom ens havia parlat meravellés d’aquesta part de Panamà, però arribes allà i et trobes un poble totalment explotat pel turisme, amb cap mena d’encant i ple d’estrangers que busquen festa, tot el contrari del que nosaltres volíem trobar. Diuen que fa poc que s’ha convertit en gringolandia (gringo és el terme que fan servir els llatins per referir-se als estrangers d’Estats Units, però que al final ens inclouen als demés estrangers) m’imagino que fa uns anys enrere devia ser més bonic.
Hi ha un munt d’illes per visitar que segur que deuen tenir més encant que Colón, però tot costava molts diners i, havent visitat el paradís de San Blas ja quedem satisfets.
Durant aquests dos dies, vam visitar “Punta Drago”, la punta de la illa on hi ha una platgeta anomenada “playa estrella” que pots observar estrelles de  mar realment boniques i, motivats per l’encant d’allotjar-nos al hostal d’una ex parella de catalans (en Pep i la Montse) i, de fer amistat amb en Carles (un altre català), vam animar-nos (o més ben dit ens va animar el Pep, convidant-nos a uns beures al Bar Iguana, del que també ell n’és propietari) a sortir pel que havia de ser una estona que al final es va convertir en tancar el bar tots tres, juntament amb un altre català que vam trobar (l’Albert). Pel que és veu Bocas del toro és una destinació força comú pels catalans, on molts d’ells s’hi han quedat a muntar el seu negoci i a viure del turisme. Va estar bé reunir-nos cinc catalans per compartir una nit en la nostre parla, que bonica que és Catalunya!









No hay comentarios:

Publicar un comentario