domingo, 7 de agosto de 2011

HUARAZ

Tornem a les altures, aquest cop per veure la magnífica cordillera blanca. A més de 3000 metres d’altitud es troba la població de Huaraz, envoltada per la cordillera blanca i la cordillera negre formant la vall del Huaylas, on es poden fer varietat d’excursions entre llacs i muntanyes.
Vam passar cinc dies en aquest poble, passant les nits a casa la Claudia, una peruana molt marxosa que, juntament amb la seva germana Lucia ens van donar sostre, oferint-nos de tot i portant-nos de festa a un bareto ben divertit on el Lluís, qui tan anhelava la festa, s’hi va perdre durant tres nits!
A Huaraz vam coincidir un dia amb en Xavi, un reusenc que contectant-nos via internet, va compartir amb nosaltres una excursió a la laguna Churup, la millor excursió que vam fer durant la nostre estada al poble, ja que després de caminar durant més de dues hores en plena muntanya, entre fred, neu i una forta pendent, vam arribar a la llacuna, on ja et relaxaves i gaudies del paisatge.
L’altre excursió que vam fer va ser al nevado de Pastoruri, un pic de 5400 metres, on l’autobús ens va acostar a 30 minuts dels 5000 metres per veure una petita glacera, reduïda tres quilòmetres els últims cinc anys a conseqüència del calentament de la Terra. Durant el trajecte al Pastoruri, també vam visitar les puyas raymondii, unes plantes la inflorescència de la qual és considerada la més gran del món, florint tan sols un cop al final de la seva vida d’aproximadament cent anys. La última parada va ser per visitar l’aigua gasificada, unes aigües que es diu que tenen varies propietats, entre elles que fa créixer el cabell, raó per la qual el Lluís va ser el primer en treure’s el gorro per mullar-se el cap, esperant l’endemà aixecar-se amb una densa i extensa melena! 


Sopant amb la claudia i la Lucia
La cordillera blanca
Menjant Chochos al bar El Caliente

Puyas Raymondii





Amb en Xavi a la Laguna Churup













Amb el tremendo gos Luck
Fent uns xupitos

El Lluís abans de la seva nova melena

No hay comentarios:

Publicar un comentario