sábado, 13 de agosto de 2011

CHACHAPOYAS

Chachapoyas, un poble que forma part de la selva alta, a 2335 msnm i capital del departament de l’Amazones. La ubicació del poble és privilegiada, trobant-se a la vall del Riu Uctubamba, on ja es pot notar més el fred de la nit. Tan sols arribar-hi, ens vam trobar sense voler amb les festes del poble, celebrant-les amb concerts i activitats de tota mena.  Naltros volíem tranquil·litat, per això ens vam oblidar de les festes i vam planejar ràpidament les dues excursions típiques.  
La primera va ser a la cascada de Gocta, de 771 metres i catalogada com la tercera més alta del món per National Geographyc. Per arribar-hi vam haver de caminar 23 km, plens de desnivells però amb un paisatge fascinant. Tot i ser l’època seca, quan vam arribar als peus ens vam quedar bocabadats per la magnitud d’aquesta.
La segona sortida va ser a Kuelap, una fortalesa envoltada per un mur de fins a 20 metres d'altura i una superficie interior de 6 hectàrees. El terreny interior constava de quatre nivells segons la jerarquia de cadasuna de les families que hi habitaven. Era curiós veure l'estructura dels habitatges, essent aquests de forma circular. Segons els pocs estudis que s’han realitzat, la contrucció és de l'època preinca, construïda per la civilització Chachapoya, cultura que habitava les terres d’aquella zona.. La descoberta data de 50 anys abans que el Machu picchu. Molta gent l’anomena el segon Machu Picchu, tot i que nosaltres creiem que falta molta restauració per poder-ho comparar. Kuelap està construït a la part més alta d’un turó, en una zona antisísmica a 3000 msnm, i va ser un poblat Chachapoya de defensa. Aquesta fortalesa va ser conquerida pels inques sense el vessament de sang, aprofitant-se de que no produïen menjar n’hi posseïen abastiment d’aigua.
Marxem a Piura a intentar agafar forces per despedir-nos ja de Perú!!!!

Plaça d'Armes i Catedral de Chachapoyas
Carrer principal 
Cascada de Gocta al fons








Plaça de Tingo
Poble dels Chachapoya. Macro 
Muralla millor conservada
Muralla sud de Kuelap
Entrada principal de Kuelap






No hay comentarios:

Publicar un comentario