viernes, 21 de octubre de 2011

MANIZALES

Manizales és la capital del departament de Caldas, l’última parada del triangle del cafè, format juntament amb els departaments de Quindio (amb Armenia com a capital) i Risaralda (Pereira la capital).
Manizales és una ciutat amb una distribució peculiar que forma part del seu encant, ja que es troba ubicada damunt la serra, resseguint-la fins al fons de la vall, formant un puja i baixa de carrers i carrerons. Es contempla com a ciutat universitària, degut al munt d’universitats que s’hi troben i, com a conseqüència d’estudiants rondant pels carrers.
La nostra estada ha estat curta, no perquè no ens hagi agradat, sinó tot el contrari, però ens esperen a Medellin i, amb dos dies, hem tingut el temps necessari per passejar-la i visitar-ne el més característic.


Catedral Basilica de Nuestra señora del Rosario
Església inmaculada Concepción
Plaça Bolivar
Església de los Agustinos 



Telefèric 


Manizales es va quedar sense aigua degut a les fortes pluges que van caure aquests dies, ja que per culpa d’aquestes, hi va haver un despreniment a la muntanya que va rebentar varies tuberies que són la font d’alimentació de tota la ciutat. Va ser curiós de veure com tothom sortia al carrer amb galledes i tot tipus de recipients per omplir l’aigua des dels diferents brolladors naturals que existeixen a la ciutat. Esta previst que el fet no es solucioni fins passats deu dies, i tan sols el primer dia la gent ja començava a desesperar-se, fins al punt d’esgotar totes les aigües embotellades dels supermercats. No se com acabarà la gent el desè dia, però es ben bé que l’aigua és indispensable!


No hay comentarios:

Publicar un comentario