miércoles, 12 de octubre de 2011

BOGOTÀ

Arribem a la última capital sud-americana, Bogotà (antigament Santafé de Bogotà), la ciutat més gran que hem visitat i que visitarem en tot el viatge, amb gairebé 9,5 milions d’habitants. Hem passat sis dies caminant molt molt i molt. En aquesta ciutat hem aprofitat per culturitzar-nos a base de museus, ja que molts d’ells són gratuïts (sobretot el diumenge). Hem visitat el museu de l’or, on podries passar-hi hores perquè és enorme, el museu Botero, un pintor i escultor de Medellín que es caracteritza per les típiques formes voluminoses (com diu ell mateix) sobretot de persones, animals i fruites. En aquest últim museu, també hem pogut observar diferents quadres d’altres pintors famosos com Miró, Picasso...
Una altra visita que ens va agradar molt i que no es pot perdre si visites Bogotà, és Monserrate, una muntanya amb vistes de tota la ciutat i on hi trobes un petit monestir a la part més alta. Per accedir-hi, pots pujar amb funicular, o bé en telefèric. Nosaltres vam optar per pujar amb un d’ells i baixar amb l’altre.
A més, a Bogotà, t’ofereixen l’oportunitat de visitar les coses més emblemàtiques del centre històric (La Candelària), amb una visita guiada on t’expliquen part de la història d’aquesta zona de forma totalment gratuïta. Gràcies això, hem après que des de la plaça central (Simón Bolívar), va començar la revolució per la independència de Colòmbia de la corona espanyola i què va ser aquí, on en més d’una ocasió, van vessar molta sang per diferents lluites.
Abans d’acomiadar la capital colombiana, vam voler fer una petita ullada al Parc Simón Bolívar (una de les zones verdes més grans i boniques de la ciutat) i el Jardí Botànic, on podies observar tota mena de plantes, plantetes, arbres i arbusts.
Per ser una ciutat tan grossa, ens ha agradat bastant Bogotà. Ens ha sorprès molt la quantitat de grans edificis (amb més de 50 plantes) que s’hi observen. Més d’una vegada ens ha sortit el comentari de sentir-nos com a petites formiguetes passejant pels amples i grossos carrers d’una ciutat que sembla feta per gegants, ja que té una dimensió exagerada!
Ens dirigim a la zona cafetera del país, per assaborir els millors cafès i conèixer- ne de primera mà el procés de fabricació, un dels punts més característics de Colòmbia.


Plaça Simón Bolivar
Catedral Primada
Capitolio Nacional
Alcaldia Mayor (Palacio Liévano)
Casa Nariño (Casa del President Santos)
Casa Echeverri
Iglesia nuestra señora del Carmen
Centre Internacional
Iglesia de Lourdes
Monserrate al fons
Funicular a Monserrate
Bogotà

BOGOTÀ DES DE L'AIRE



Centre la Candelaria

Centre internacional
Telefèric a Monserrate
Peces del Museo del Oro


Quadre de Botero
Adan i Eva segons Botero
Quadre de Joan Miró
Quadre de Picasso
Parc Simón Bolívar

Jardí Botànic de Bogotà



No hay comentarios:

Publicar un comentario