lunes, 13 de junio de 2011

LA PAZ

Després del terrorífic viatge des de Rurrenabaque, arribem a la capital, La Paz, capital més curiosa que hem vist fins ara, a 3800 metres d’altitud, on ens tornàvem a cansar tan sols creuar un carrer, però a l’altitud s’hi afegeix la ubicació de la ciutat, construïda enmig de muntanyes on semblava formar un pou de casetes ocupant fins a la punta més alta dels cims, cosa que augmentava encara més el cansament, ja que passejar pels carrers significava pujar i baixar constantment sempre esbufegant.
Un cop a la Paz i havent trobant lloc per passar la nit, el primer que vam fer va ser dormir unes tres horetes per recuperar-nos del cansament d’una nit d’insomni. Recuperats de les poques hores de son, vam fer temps per esperar el tercer membre del grup, el qual formarà part per uns quants mesos de la nostre petita família nòmada, el Lluís. Un cop retrobats tots tres ja planejàvem la següent part del nostre viatge.
La Paz ens va agradar bastant a tots, tot i que la majoria de la gent ens havia dit que no valia massa la pena, tots tres vam opinar que tenia força encant, és una ciutat caòtica i diferent, a més de ser el lloc més barat de tot Bolívia, on podies dinar per 70 cèntims d’euro i comprar de tot al millor preu, raó per la qual vam aprofitar per fer compres de les millors artesanies del país.
Aprofitàvem les hores de sol per voltar pels carrerons, comprar tot allò que ens feia falta i quan el sol marxava tancar-nos al hostal per anar a dormir ven aviat ja que quan el sol s’acomiadava de nosaltres ens donava la benvinguda el fred sec de les altures i era bastant difícil de suportar.
Vam passar sis dies a la ciutat i una de les millors visites que vam fer va ser la del “Valle de la Luna”, un munt de terra compactada formada per l’erosió acumulada durant els anys i on deixaves de sentir l’estressant i caòtica vida de la ciutat per respirar el silenci de les muntanyes.

Ja tenim el Lluís aquí

El primer esmorzar amb bona companyia


El pernil que tant trobavem a faltar



Catedral
Mercat

El Palau del Govern (el de l'Evo)


La Paz des de l'Alto

Una de les manifestacions

Cóndor jove
Cóndor adult

Valle de la luna






Aguantant la pedra

No hay comentarios:

Publicar un comentario