martes, 7 de febrero de 2012

PALENQUE

Un dels motius pels quals vam decidir entrar a la regió de Chiapas va ser per visitar-ne les ruïnes de Palenque. La nostra segona i última visita a Mèxic, abans de visitar-ne les seves platges, ha estat al poble de Palenque. El poble no té res d’especial, al contrari, és un indret on només cal fer-hi l’estricte i recomanable parada de dos dies per presenciar  les boniques i històriques construccions dels mayes.
Les ruïnes de Palenque estan ubicades al mig d’un Parc Nacional cobert de vegetació selvàtica. El seu descobriment ha estat una de les troballes arqueològiques més importants dels últims temps. Els dos edificis principals són, “El Templo de las Inscripciones” i “El Palacio”. El primer d’ells és el més gran i deu el seu nom al munt de taulers amb la sèrie més llarga de glífs (620) del món maya.
És així com ens acomiadem de Chiapas, un indret que en un futur esperem poder visitar amb més tranquil·litat ja que amb una setmana ens han faltat dies per conèixer tots els raconets que s’hi amaguen. 

Torre del Palacio



Palacio





Baño de la reina















Templo de la Calavera

1 comentario: