martes, 21 de febrero de 2012

GOOD MORNING BELIZE GOOD MORNING



Good morning Belize good morning, aquesta és la cançó que ens ha acompanyat durant gran part de la nostra estada pel país, motiu pel qual la volem incloure en el seu comiat.
Belize és un país una mica desconegut i desubicat per molts. Es tracta del segon país més petit de centreamèrica, després d’ El Salvador, i conte tan sols 320.000 habitants. Aquest formava part de Guatemala abans de que els anglesos portessin esclaus africans perquè treballessin aquestes terres (ja que els guatemalencs les tenien abandonades) durant un munt d’anys i finalment quedés a mans d’Anglaterra. L’any 1981 aquest esquifit país passa a ser Belize, on l’idioma oficial és l’anglès i la majoria dels seus habitants en parlen una variant (anglès crioll). Tot i que es va independitzar com a país, actualment encara hi regne la reina d’Anglaterra per damunt de tot i, ella permet que ells el governin i en decideixin, però sempre que Isabel II ho aprovi. La seva moneda és el dòlar belizeny i, en ella també s’hi mostra la figura de la reialesa.
És un país realment encisador, encara no entenem com Guatemala s´ho va deixar perdre o ho va regalar d’aquesta manera, envoltat pel Carib, poc poblat, el que fa que estigui totalment envoltat de bosc i palmeretes. El fet d’estar situat al bell mig de l’amèrica llatina fa que hagi estat la més estranya de les visites, com si haguéssim anat a  parar en una altre part del món totalment aliena als països llatinoamericans. L’arquitectura és totalment anglesa, sense edificis de més de dues plantes i ubicats sense cap estructura regular, més aviat amb casetes aïllades. Els seus habitants semblen descendents d’algun cantant de rap, amb robes amples, gorres al revés, grans auriculars penjant pels seus colls...
Han estat un total de 12 dies, una mica complicats pel tema de l’idioma (amb el nostre anglès espanyolitzat) però molt gratificants per un altre banda ja que hem pogut aprendre d’una cultura totalment diferent a la llatina. Podríem dir que ha estat el nostre parèntesis en el viatge. Al final ens hem fet entendre i fins i tot hem pogut mantenir petites conversacions i aprendre coses noves. Ens donem un any des que haguem tornat per aprendre totalment a parlar aquesta maleïda llengua internacional.
Good bye Belize, see you soon!



1 comentario:

  1. MEJICO!! ANDALE...Y ANDALE....
    jejeje

    Primera vegada a la meva vida que sento a parlar de Belize (encara que ja sé que la meva cultura és força escueta) :P
    Però quin PARADÍS!!! Mare meva!!! Quina platja, quina sorra, quina aigua, quins animalons marins!!!!! uuuuauuu!! Quina enveja!!!!

    Continueu gaudint tan com ara d'aquests tresors....

    Una abraçada immensa!!!
    Ens veiem BEN aviat!!

    Muaaaà!

    anna habimana

    ResponderEliminar