jueves, 9 de febrero de 2012

GUATEMALA, CORAZÓN DEL MUNDO MAYA




Guatemala significa “lugar de muchos arboles” en un dialecte maya. És un altre dels països, juntament amb Bolívia, que pots presenciar més la cultura indígena, ja que compta amb un alt nombre de població maia. Els guatemalencs són anomenats també “chapines”, provinent d’una antiga fabrica de sabates originaria del país que es deia “las chapinas”.
Hi hem passat vint dies de manera intermitent. Els primers dotze dies els vam passar a la part oest de Guatemala i ens va encantar. Retrobar-nos amb les altures i la bonica cultura del altiplà, tornar a veure els vestits tradicionals d’aquestes zones, observar el llac Atitlán des de la terrassa de l’hostal, visitar la romàntica Antigua i conviure amb una família chapina ha estat una gran experiència. La segona entrada al país ha estat per visitar-ne la part est i, la veritat no ha estat tan encisadora, no tan per els paisatges ja que Semuc Champey i Tikal són dues parts del país que valen la pena de visitar, sinó més per la gent d’aquests indrets. En la major part del llocs on hem estat ens han mirat més com si tinguéssim cara de dòlar que no pas de persones i la major part de conversacions amb els turistes han estat per explicar les estafes que t’intentava fer la gent local. En quin moment hem deixat de ser persones per convertir-nos en objectes materials? La veritat ens ha desagradat molt haver d’anar pendent de que no et colin cap quetzal (moneda de Guatemala) més per ser un pobre turista. Sort que sempre trobem gent bonica i aprenem a moure’ns demanant els preus verdaders tres vegades a diferents persones perquè no te la fotin!
Deixant de banda aquests petits detalls, és un gran país per descobrir i gaudir. L’idioma oficial és el castellà, però conta amb 23 idiomes mayes distribuïts arreu del país.
Abandonem el 12è país per trepitjar per pocs dies Belize i practicar el nostre spanglish!



No hay comentarios:

Publicar un comentario