martes, 10 de enero de 2012

LOS CÓBANOS

No podíem passar per El Salvador sense veure una posta de sol al Pacífic. Això és precisament el que vam fer la primera nit a Los cóbanos. Realment la costa del Salvador és un lloc increïble per presenciar la marxada del sol.
 Los cóbanos és un poblet amb una bonica platja caracteritzada per ser l’únic lloc del Pacífic centreamericà amb formació de roques volcàniques aïllades i, degut aquest fet, fa que l’abundància de corall sigui molt notable.
Aquesta zona del país, forma part d’una reserva natural, amb la importància de ser un medi òptim per diferents espècies de tortugues marines que arriben cada any a pondre centeners d’ous. Durant aquesta època i fins a finals de febrer, alliberen les últimes cries al mar. Nosaltres estem molt feliços d’haver tingut l’oportunitat de presenciar de ben a prop l’eclosió d’una nidada. De cada posta (que sol ser d’un centenar d’ous) tan sols n’arriben a adultes un petit percentatge. Sembla impossible que unes criatures tan petites puguin convertir-se en uns essers tan grans i pesats. Aquesta era una de les coses que teníem pendents en aquest viatge, missió complerta!









1 comentario: