miércoles, 11 de enero de 2012

EL PULGARCITO SALVADOR



El Salvador és conegut com el “pulgarcito” de centreamèrica per la seva petita superfície. Una altra de les característiques d’aquest país és que és el més densament poblat de tot llatinoamèrica, amb una població total que ronda els 7 milions.
Durant els anys 80, El Salvador va patir una guerra interna molt crua coneguda com la Guerra Civil del Salvador. El fet de ser una guerra recent fa que la població encara ho tinguin molt present i es faci notable en el patiment de la gent més gran i en l’alta taxa d’emigració (principalment a Estats Units) que pateix el país.
La nostra estada ha estat curta però intensa, en una setmana hem tingut temps de traspassar tot el país de sud a nord, visitant l’interior, el Pacífic i el nord. No hem sentit por de cap tipus i la gent és ben amable i agradable. Corroborem una vegada més que els mitjans de comunicació fan molt de mal. Si que es veritat que és un país amb organitzades bandes criminals conegudes com “Las Maras”, però localitzades molt específicament en punts del país i, fins i tot en molts indrets del món.
Nosaltres estem molt contents d’haver passat per El Salvador, que en un principi el volíem passar de llarg i, al apropar-nos ens sabia greu saltar-nos una part tan bonica de centreamèrica.


No hay comentarios:

Publicar un comentario