sábado, 2 de julio de 2011

MACHU PICCHU

Després de nou mesos  de viatge arribem a Machu Picchu (muntanya vella), una de les 7 meravelles del món, i un dels destins més esperats per nosaltres. A vuit hores de Cusco trobem Aguas Calientes, un poblet molt turístic als peus del Machu Picchu. Des d’allí s’inicia l’ascens ben d’hora per poder aconseguir el segell que et permet accedir al Wayna Picchu (muntanya jove). Machu Picchu va ser descobert per un pagès peruà, però com sempre, el mèrit de la descoberta va ser per Hiram Bingham al 1911, un nord americà que va aprofitar per saquejar tot el que va poder. Encara avui en dia, només han retornat a Perú 200 de les infinites peces que van anar a terres nord americanes.
Ens vam aixecar a les dues de la matinada per poder arribar dels primers i tenir dret a pujar al Wayna Picchu, però ens vam trobar que les portes no obrien fins a les cinc menys deu, així que ja ens veieu convencent als guàrdies perquè fessin una excepció i ens deixessin pujar i esperar a dalt, però no van servir de res les nostres supliques ni pregaries i, mig enrabiats amb ells, no ens va quedar més remei que esperar fins que obrissin. A mesura que passava la nit, la cua a la porta anava sent més i més llarga, fins que sense adonar-nos-en es va fer l’hora d’obrir i tots tres com bojos, seguits dels següents de la cua vam córrer muntanya amunt com si fossin les rebaixes més esperades de l’any! I si, ho vam aconseguir, vam arribar dels primers i per fi relaxats per haver aconseguit la nostre meta, vam disfrutar de la gran meravella del Machu Picchu.
Realment val la pena tot el sofriment de l’ascensió sumat a les poques hores de son, ja que és ven bé una meravella amb tots els ets i uts!


L'arribada a les portes de Machu Picchu







Macchu Picchu desde Wayna Picchu















El Wayna Picchu

El poble d'Aguas Calientes

No hay comentarios:

Publicar un comentario