sábado, 2 de abril de 2011

POTOSÍ


Si haguéssim de resumir en una sola paraula Potosí, ho definiríem com a esgotador! Aquest poble es troba situat a 4060 metres d’altitud, i la veritat es que es nota la falta d’oxigen. Aquí un petit esforç es multiplica i de seguida treus els budells per la boca.
A Potosí, presumeixen de tenir la cervesa més alta del món, la Potosina! A més, és un poble dedicat a la mineria, on s’hi realitzen visites turístiques com en un zoo, on en comptes de cacauets i plàtans hi porten fulles de coca i alcohol, raó per la qual vam decidir passar de llarg aquesta visita. Pel que fa a l’estructura del poble, esta construït damunt de diferents muntanyes, cosa que ajuda a que el cansament augmenti. Aquí s’hi troben moltes catedrals i esglésies, a més de carrerons estrets plens de cotxes, micros i gentada. Aquest fet contribueix a respirar un ambient contaminat per el fum negre que treuen els vehicles.
Conversant amb una dona gran, ens ha explicat que aquest és el poble més pobre de tot Bolivia, i si no hi hagués la mina, Potosí desapareixeria.
Ha estat una visita curteta, tan sols hem passat un dia al poble, i un segon dia perduts al cràter d’un volcà inactiu, on s’hi troba “l’Ojo del Inca”, un toll d’aigua termal on hem disfrutat de pau i tranquil·litat!



"Ojo del Inca"
 





Edgar i la gran campana Clara de 4 Tn.

No hay comentarios:

Publicar un comentario