domingo, 27 de febrero de 2011

CHILOÉ


Queralt, Carlos, Pamela, Maria, Julia, Cris i Edgar

Chiloé és una gran i plujosa illa de 9000 km2. Nosaltres hem tingut la oportunitat de poder recorrer-la de punta a punta. Hem estat 5 dies allotjats a casa d’una genial parella  (el Carlos i la Julia) de “couchsurfers” a Quellón, la població més al sud de tota la illa. Durant aquest viatge ens han acompanyat la Maria, una madrilenya que vam conèixer durant el nostre viatge a la Patagònia, la Cris, també madrilenya i amiga de la Maria, i la Pamela, amiga de Valdivia.


La cabanya on ens allotjavem

Inici o fi de la carretera Panamericana

 Tots cinc hem pogut disfrutar dels costums i les tradicions més típiques de la illa dels “chilotes”, com poden ser els “choritos” i el “curanto al hoyo”, a base de marisc i carns fumades, acompanyats dels balls i les cançons més tradicionals.
Durant els cinc dies hem descobert l’art de viatjar a cost zero, mitjançant el que tots anomenem “fer dit”. Tan sols aixecant un dit ens hem mogut de sud a  nord i d’est a oest. Així ens han transportat al llarg de més de 500 km, en cotxe, al descobert darrera d’una camioneta, i fins i tot, tancats dins d’un camió.
Ha estat un viatge molt divertit, passejant per antigues catedrals de fusta patrimoni de la humanitat de Chonchi i Castro, per la típica construcció de les cases de Castro de nom “palafitos”,  pel Parc Nacional de Chiloé i pels voltants de diverses llacunes paradís d’aus migratòries.


Catedral de Chonchi

Interior de la catedral de Castro

Catedral de Castro

"Curanto al hoyo"

"Curanto"



L'art del Curanto








Pont penjant a la illa Lemuy




Una estona de descans




Oceà Pacífic



"Palafitos" de Castro

Transportats a l'airet de la matinada!




3 comentarios:

  1. Nomadas!!!!
    Nomadas profesionalsss ara ja es oficial jejej

    ResponderEliminar
  2. Bueno, vale ya no? aspliqueu algo dolent també quens morim d'enveja!!!!!!!!!!!!(però de la sana ehhhh!!!)Apali xics una abraçada!

    ResponderEliminar
  3. La mota diu que esteu com una cabra boja,je,jeeeeeeeeeeeeeee
    petonarro

    ResponderEliminar