domingo, 15 de mayo de 2011

SANTA CRUZ DE LA SIERRA

Hem passat algo més d’una setmaneta a Santa Cruz de la Sierra, que de fet no entenem per quin motiu es diu “de la Sierra”, perquè és una plana tropical envoltada de palmeres on hi conviuen quasi dos milions de persones, anomenats “Cambas”.
Aquesta ciutat és la part menys representativa de l’autèntica Bolívia, ja que hi ha més descendència europea que boliviana i es manifesta tan en el físic de la gent com en l’estètica de la ciutat. Santa Cruz és la ciutat de Sud-Amèrica que ha experimentat un major creixement demogràfic en els últims vint anys. La seva distribució consta d’un nucli urbà, envoltat de fins a deu anells, amb una xarxa viària molt desordenada. En algunes ocasions ens feia recordar la nostre Catalunya estimada, degut a que els “Cambas” desitgen independitzar-se de Bolívia i aconseguir la seva pròpia autonomia.
La Toti (Maria Laura pels estranys) ens ha acollit molt amablement a casa seva, i ens ha fet sentir tan i tan agust, que gairebé semblava que la coneguéssim de tota la vida. Amb ella i la Lien (companya belga), hem passat llargues estones de xerrameca a la seva acollidora terrassa. La veritat és que és un dels llocs que hem fet menys el turista, però hem compartit molt amb ella i els seus amics, convertint-se així en un viatge més cultural que turístic.
Cada vegada es fa més difícil despedir-nos de la magnífica gent que es creua en el nostre camí i agrair-los la seva hospitalitat, però també ens enriquim cada dia de persones com tots ells i tornarem a casa amb un trosset de cadascun d'ells dins nostre.

Catedral

Luis, Diana, Valeria i Toti

Mercat "Abasto"



Parc Botànic


Cactus gegant


Carnada a casa la Toti

Luis, Lien, Toti, Laura i Juan

Lomas de arena

1 comentario:

  1. jaja, se llama Santa Cruz de la Sierra, por su primera fundación, que fue en las serranías de Chiquitos, el espacio geografico donde esta Santa Cruz actualmente era conocido como Las Llanuras del Grigotá!
    No es tan sin sentido como parece :P
    Un beso chicos! Santa Cruz los extraña :)

    ResponderEliminar